JV ENGINE FLUSH

Dengan menggunakan Teknologi Bio-Oil, kerak minyak yang melekat pada komponen enjin dapat dibersihkan sepenuhnya terutama sekali di bahagian yang sempit tanpa mengganggu kelikatan dan kualiti minyak enjin yang digunakan.

Kitaran minyak enjin kembali lancar selepas masalah saluran minyak enjin tersumbat dibersihkan dengan JV Engine Flush!

KERETA MASIH BARU… TETAPI DALAMAN ENJIN DAH BERKERAK!

Pembentukan kerak minyak pada komponen dalaman enjin mudah terjadi sekiranya minyak enjin yang digunakan tidak mengikut spesifikasi pengeluar…

Sikap pemilik kenderaan yang suka tangguh jadual servis enjin juga boleh menjadi penyumbang besar masalah enjin berkerak!

ANDA TAHU APA RISIKO ENJIN BERKERAK?

Pembentukan kerak minyak di dalam enjin adalah perkara yang TIDAK NORMAL. Masalah ini perlu diatasi dengan segera! Kerak minyak perlu disingkirkan dari dalaman enjin untuk cegah saluran minyak enjin dari tersumbat…

Jika saluran minyak enjin tersumbat dan mengganggu kitarannya, sudah pasti ada bahagian enjin yang tidak menerima pelincir. Lama-kelamaan komponen dalaman enjin akan haus dan terjejas sepenuhnya!

SALURAN MINYAK ENJIN TERSUMBAT

______

KERAK MINYAK boleh mengganggu kitaran minyak enjin yang disalurkan ke seluruh komponen penting. Saluran minyak enjin yang BERSAIZ KECIL akan dipenuhi kerak miyak dan membuatkan saluran tersumbat!

KUASA ENJIN SEMAKIN MEROSOT

______

Operasi enjin akan terganggu dengan adanya kerak minyak yang menyelaputi komponen enjin dan menghasilkan DAYA GESERAN yang tinggi. Kuasa enjin yang terhasil akan terasa sangat lemah dan KURANG PRESTASI!

KOMPONEN DALAMAN ENJIN HAUS DAN ROSAK

______

Saluran minyak enjin yang tersumbat boleh menyebabkan komponen di dalam enjin beroperasi TANPA PELINCIR yang mencukupi. Enjin terpaksa di OVERHAUL untuk menggantikan komponen yang telah haus dan rosak!

INI ANTARA PUNCA UTAMA MASALAH ENJIN BERKERAK:

Pembentukan kerak minyak boleh terjadi jika anda lalai menjaga kedua-dua faktor ini. Apabila dalaman enjin telah dipenuhi dengan kerak, sudah tentu anda perlu tanggung kos OVERHAUL enjin yang sangat besar belanjanya!

1. Gred minyak enjin tidak mengikut spesifikasi yang disyorkan oleh pengeluar...

2. Kerap tangguh jadual penukaran minyak enjin yang telah ditetapkan tempohnya...

DAN SETERUSNYA…

KOMPONEN PENTING ENJIN AKAN MULA HAUS DAN ROSAK!

Ini adalah antara komponen utama enjin yang akan terjejas teruk apabila saluran minyak enjin tersumbat. Pelincir yang disalurkan tidak sampai ke bahagian kritikal komponen dan menyebabkan geseran melampau!

SILINDER ENJIN

OIL STRAINER

TIMING CHAIN TENSIONER

ROCKER ARM

CRANK SHAFT

CONNECTING ROD BEARING

s

JIKA KOMPONEN DI ATAS GAGAL BERFUNGSI DISEBABKAN OLEH FAKTOR KEHAUSAN… ENJIN PERLU DITURUNKAN UNTUK PROSES OVERHAUL YANG MAKAN BELANJA RIBUAN RINGGIT!

BEGINILAH KEADAAN DALAMAN ENJIN ANDA BILA DAH BERKERAK…

KERAK MINYAK telah melekat pada keseluruhan komponen enjin! DAYA GESERAN yang terhasil lebih tinggi dari biasa dan boleh MENGHAUSKAN permukaan komponen dengan cepat.

SANGGUP KELUARKAN RIBUAN RINGGIT UNTUK OVERHAUL?

NAK TAHU CARA BERSIHKAN KERAK MINYAK TANPA PERLU OVERHAUL?

IZINKAN KAMI UNTUK MEMPERKENALKAN…

JV ENGINE FLUSH

Kehebatan teknologi BIO-OIL yang mampu untuk menyingkirkan keseluruhan KERAK MINYAK tanpa menjejaskan komponen dalaman dan kelikatan minyak enjin sedia ada!

JV ENGINE FLUSH:

 

  • TEKNOLOGI: – BIO-OIL
  • KESESUAIAN: – SEMUA JENIS ENJIN
  • FUNGSI: – MEMBERSIHKAN KERAK MINYAK DI DALAM ENJIN TERUTAMA SEKALI DI BAHAGIAN YANG SEMPIT
  • CARA PENGGUNAAN: – CAMPURKAN BERSAMA MINYAK ENJIN SEDIA ADA 1 – 2 HARI SEBELUM TARIKH SERVIS ENJIN
  • KESAN PENGGUNAAN: – DALAMAN ENJIN BERSIH DARI KERAK MINYAK DAN KUASA ENJIN DAPAT DIKEMBALIKAN SEPERTI ASAL

KANDUNGAN: 288ML | HARGA: RM35 SEBOTOL

6 SEBAB KENAPA ENJIN ANDA PERLU MENGGUNAKAN JV ENGINE FLUSH!

BIO-OIL BERSIFAT NEUTRAL

 

Selepas dituang dan dibiarkan kenderaan berjalan seharian, kualiti minyak enjin sedia ada tidak akan berubah kelikatannya! Malah, segala kotoran di dalam enjin dapat dibersihkan tanpa menjejaskan operasi enjin.

BERSIH DARI KERAK MINYAK

 

JV Engine Flush akan membersihkan kerak minyak di setiap bahagian enjin! Terutama sekali pada saluran halus dan bahagian sempit yang boleh menghauskan komponen penting enjin di masa akan datang.

RAWAT SALURAN TERSUMBAT

 

Kerak minyak selalunya akan memenuhi kebanyakan saluran minyak enjin! Saluran kecil yang tersumbat boleh menyebabkan komponen seperti oil ring, rocker arm dan conrod bearing kurang mendapat pelincir.

KITARAN MINYAK ENJIN SEMPURNA

 

Minyak enjin mudah disalurkan ke setiap bahagian enjin setelah kerak minyak dan masalah tersumbat dirawat sepenuhnya! Kini, komponen penting enjin akan mendapat pelincir yang mencukupi semasa beroperasi.

KOMPONEN PENTING TERPELIHARA

 

Tiada lagi masalah kehausan pada komponen penting enjin setelah kerak minyak disingkirkan! Pelincir yang disalurkan lebih efisyen dan masalah kehausan akibat geseran melampau dapat diatasi dengan mudah.

KEMBALIKAN KUASA & PRESTASI

 

Enjin beroperasi dengan lebih efisyen tanpa gangguan dari kerak minyak! Kuasa asal enjin dapat dikembalikan dengan serta-merta dan penggunaan bahan api lebih jimat dari sebelumnya. Lebih kuasa lebih penjimatan!

LANGKAH DAN CARA PENGGUNAAN JV ENGINE FLUSH

Sangat disyorkan untuk menggunakan JV Engine Flush sehari sebelum tarikh servis enjin supaya kerak minyak di setiap rongga-rongga yang sempit dapat dibersihkan dengan efektif!

CADANGAN PENGGUNAAN

Mileage Bawah 100,000km : Gunakan Setiap 2 Kali Servis Enjin

Mileage Melebihi 100,000km : Setiap Kali Servis Enjin

 

TEKNOLOGI ENJIN TERKINI SEMAKIN CANGGIH DAN KOMPAK!

Kebanyakan pengeluar kenderaan sekarang ini menghasilkan enjin berkapasiti kecil tetapi mempunyai kuasa yang lebih besar! Jika anda perasan, saiz enjin juga semakin kompak berbanding dengan teknologi yang digunakan sebelumnya.

Bermakna setiap penyambungan komponen mempunyai kelegaan / rongga yang sangat kecil iaitu dalam lingkungan 0.7 – 0.8 milimeter. Saluran minyak enjin pula dikecilkan sehingga berdiameter 3 milimemter.

Cuba anda bayangkan jika kerak minyak menyelaputi dinding komponen-komponen ini?

ANDA BETUL-BETUL SERIUS DALAM PENJAGAAN ENJIN?

Produk di bawah ini boleh bantu merawat masalah dalaman enjin, memanjangkan jangka hayat dan sebagai angkah awal untuk mencegah kerosakan! 10 tahun akan datang prestasi enjin anda tetap dalam keadaan TIPTOP tanpa perlu OVERHAUL

JV ENGINE OIL

Bukan sekadar pelincir, berfungsi untuk merawat calar halus pada silinder. Juga berfungsi untuk menutup lubang-lubang halus supaya daya geseran enjin pada tahap yang paling minimum!

Kandungan: 4 liter   |   Harga: RM145

ENGINE TREATMENT

Merawat masalah dalaman enjin dan memulihkan prestasi yang hilang. Teknologi Bio-Oil mampu untuk merawat valve seal keras yang menjadi punca masalah asap putih dan minyak enjin berkurangan!

Kandungan: 150ml   |   Harga: RM90

CARBON DETOX

Cara termudah untuk menyingkirkan enapan karbon di dalam ruang pembakaran tanpa perlu overhaul enjin. Ruang pembakaran yang bersih menjadi nadi utama enjin untuk beroperasi dengan lebih efektif!

Kandungan: 150ml   |   Harga: RM120

BERMINAT UNTUK CUBA JV ENGINE FLUSH…

ATAU PRODUK JV AUTO LUBE YANG LAIN?

Call atau Whatsapp admin kami segera untuk bantuan professional!

SYAHMI

HILANGKAN KERAGUAN ANDA!!!

JV AUTO LUBE penerima anugerah ASIA AUTOMOTIVE AWARD 2019 dalam kategori “Rising Star Award for Automotive Lubricant & Additives”…

Kesemua produk kami telah DIYAKINI dan DIIKTIRAF di peringkat ASIA! Jangan ragu-ragu, produk kami telah berada di pasaran automotif sejak tahun 2014 lagi. 

“…Kepercayaan Anda Adalah Sumber Kejayaan Kami…”

TIADA LAGI ENGINE & GEARBOX BERMASALAH!

RAWATAN AWAL YANG BOLEH MENYELAMATKAN ENJIN DAN GEARBOX DARI KEROSAKAN AKAN DATANG.

JV AUTO LUBE

Email

jvautomarketing@gmail.com

Address

41, 45 & 50 Lorong Keluli 1D,
Kawasan Perindustrian Bukit Raja,
Seksyen 7, 40000 Shah Alam,
Selangor.